Vinkkejä työnhakijoille

Haemme säännöllisesti uusia siivoojia kasvavaan joukkoomme. Innokkaita työnhakijoita on ilahduttavan paljon. Monen työnhakijan hakemus jää kuitenkin puolitiehen. Usein mukana ei ole CV:tä tai hakemuksessa ei perustella miksi hakija kannattaisi palkata. Joskus näkee selvästi, että sama hakemus on lähetetty sellaisenaan lukuisiin yrityksiin.

Paljon potentiaalia menee hukkaan, joten ajattelimme antaa muutaman neuvon miten todennäköisyytesi päästä työhaastatteluun ja sitä kautta töihin parantuisi.

CV ja työhakemus

Ennen kuin lähetät CV:si ja työhakemuksesi, kannattaa tutustua nettisivuihimme, jotta saat käsityksen minkälainen yritys me olemme ja mitä teemme. Meihin tekee aina suuren vaikutuksen, kun näemme hakijan ottaneen selvää Siivousmixistä ja kirjoittaneen hakemuksen juuri meille. Ainakin sinun pitäisi tietää mitä teemme ja missä toimimme.

Erillinen CV on hyvä olla työhakemuksen ohessa, jotta saamme nopeasti kuvan työkokemuksestasi.

Työhakemuksessa kerro miksi haet paikkaa ja miksi olisit mielestäsi sopiva työntekijä Siivousmixiin. Kerro myös miten aikaisempi työkokemuksesi auttaa sinua olemaan loistava porrassiivooja. Lisäksi jos sinulla on esimerkiksi harrastuksia, joista on työssä apua, mainitse myös ne.

Älä murehdi liikaa hakemuksen teknisiä seikkoja. Kerro itsestäsi omilla sanoillasi. Emme arvioi kirjoitustaitojasi vaan toivomme näkevämme persoonan sen takana. Käytä kuitenkin hakemuksen tekoon riittävästi aikaa, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Työhaastattelu

Mitäs sitten, kun kutsu työhaastatteluun tulee? Tärkein asia on, että saavut paikalle ajoissa. Meillä saattaa olla useampi haastattelu peräkkäin, joten myöhästyminen sotkee meidän ja muiden haastateltavien aikataulun. Lisäksi täsmällisyys kertoo kuinka vakavasti suhtaudut tilanteeseen.

Jos et jostain syystä pääse paikalle, ilmoita siitä meille mahdollisimman hyvissä ajoin. Aina voi tulla esteitä tai olet voinut saada toisen työpaikan. Me emme siitä suutu, mutta ilmoittamatta jättäminen antaa erittäin huonon ensivaikutelman, jota on vaikea muuttaa.

Tavoitteemme on, että haastattelu on mahdollisimman rento. Tarkoituksemme ei ole laittaa sinua piinapenkkiin. On molempien etu, että onnistut.

Tulemme varmasti kysymään joitain tarkentavia kysymyksiä liittyen työhakemukseesi ja työkokemukseesi. Kannattaa siis valmistautua kertomaan itsestäsi ja kokemuksesta hieman työhakemustasi tarkemmin.

Työhaastattelu ei ole ainoastaan meille tilaisuus arvioida sovimmeko toisillemme. Myös sinun on hyvä pohtia vaikuttammeko yritykseltä, johon haluat sitoutua. Kysy rohkeasti, jos jokin asia mietityttää.

 

Jos kiinnostuit Siivousmixistä työpaikkana, laita CV:si ja vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen toimisto@siivousmix.fi tai hae sivujemme kautta täältä.

Mikko Haarni
mikko.haarni@siivousmix.fi