Koneellinen puhdistus - liian hyvää ollakseen totta?

Porrassiivouksessa puhdas jälki on monen tekijän summa (lue täältä miten korkea laatu syntyy). Siivoojan ammattitaito on ehkä tärkein yksittäinen tekijä, mutta käytetyillä menetelmillä on myös iso rooli korkean laadun aikaansaamisessa. Tässä kirjoituksessa käsitellään menetelmää, jonka ansiosta lattiat näyttävät upeilta ympäri vuoden. Kyseessä on koneellinen puhdistus.

Puhdasta ympäri vuoden

Koneellisessa puhdistuksessa käytetään nopeakierroksista lattianhoitokonetta. Ilmankiertojärjestelmä jäähdyttää koneen alle asennettavan laikan ja luo imun, joka nostaa lian laikkaan. Hetkinen… nyt menee turhan tekniseksi. Tärkeämpää on tietää mitä koneellinen puhdistus käytännössä tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on

Koneellinen puhdistus tarkoittaa, että lattiasta poistetaan kiinnittynyt lika, jota ei ylläpitosiivouksessa käsimenetelmin saada poistettua. Tällä menetelmällä vahapintaa saadaan vahvistettua ja suojattua sekä lattiaan saadaan kaunis kiilto. Vahvistettu vahapinta hylkii likaa ja pysyy puhtaampana kuin pinta, jota ei hoideta koneellisesti. Lopputulos on siis puhdas, kiiltävä ja likaa hylkivä – ympäri vuoden.

Yksi koneellisen puhdistuksen suurimmista hyödyistä on, että säännöllisesti tehtynä (4-6 x vuosi) se vähentää peruspesun ja vahauksen tarvetta merkittävästi. Yhdessä oikein tehdyn ylläpitosiivouksen kanssa peruspesuja tarvitsee tehdä vain noin 10-15 vuoden välein. Tämä säästää rahan lisäksi vaivaa, kun asukkaiden ei tarvitse varoa porraskäytävässä liikkumista. Lue peruspesuista lisää aikaisemmasta kirjoituksestamme.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Kuten porrassiivouksessa yleensäkin, kysymys ei ole taikuudesta vaan siitä, että ammattitaitoiset ihmiset toteuttavat toimivia menetelmiä systemaattisesti päivästä toiseen. Siistiä ei tule tekemällä vaan pitämällä.

Mikko Haarni
mikko.haarni@siivousmix.fi